Nieuws

Op donderdag 13 december kreeg Hertecant Hout nv bezoek van het Oscar Romerocollege tweede beroepsvoorbereidend leerjaar.

De leerlingen worden in het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar aangemoedigd en gestimuleerd door de leraren om hun talenten, natuurlijke aanleg en interesses te leren ontdekken en naar boven te laten komen binnen afgebakende domeinen (Verzorging/Decoratie/Kantoor/Nijverheid). De leerling leert zo inschatten van welke bepaalde tak van dit beroepenveld in de industrie hij/zij beoefenaar zal kunnen worden. Het 'al doende leren denken' en 'al denkend leren doen' staan centraal binnen dit leerjaar.

Ook duaal leren wordt door Hertecant Hout ondersteund. Sinds november 2018 wordt een leerling van het Oscar Romerocollege opgeleid en begeleid in het kader van duaal leren en dit tot het einde van het schooljaar.

In duaal leren verwerven jongeren vaardigheden op school én op de werkplek. Hertecant Hout helpt deze leerling zijn opleiding te vervolmaken en bereidt hem optimaal voor op de arbeidsmarkt.
Dit is een stimulerend ‘handen-uit-de-mouwen’ parcours om een krak te worden in een interessant beroep. 

Zo leidt Hertecant Hout mee de werknemers van de toekomst op!

 

 

 

 

 

Bron: https://www.syntravlaanderen.be/wat-is-duaal-leren

http://www.romerocollege.be

Foto's: Oscar Romerocollege Dendermonde

 

Met dank aan het Oscar Romerocollege Dendermonde: http://www.romerocollege.be/

Contact